top of page
Image by Medienstürmer
Red

Brief - Integrale Zorg Akkoord

Deze brief benadrukt de essentiële rol van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de duurzaamheidstransitie van de zorgsector en daarop aansluitend het belang van
1) het prominent en expliciet verankeren van ecologische duurzaamheid in het Integraal Zorgakkoord en 2) de voorzetting van het Programma Duurzame Zorg. Momenteel zijn
deze zaken niet gegarandeerd, en dat baart ons als zorgmedewerkers, verenigd in de Groene Zorg Alliantie, grote zorgen.

Brief - Code Rood

In deze brief pleiten wij niet alleen voor de opname van planetary health en duurzaamheid binnen het gehele onderwijs, maar ook voor een snelle verduurzaming van de zorg en een ‘climate & health in all policies’ overheidsbeleid.

Image by MD Duran

Handvatten Planetary Health in Medisch Onderwijs

Dit document is ontwikkeld door IFMSA-NL, de internationale organisatie die toekomstig zorgprofessionals verenigt voor global health, om handvatten te bieden aan medische opleidingen of individuele gezondheidsprofessionals die planetary health willen integreren in het onderwijs dat zij aan (toekomstig) gezondheidsprofessionals bieden.

Groen, Groener, Groenst

Handreiking geschreven door de Jonge Specialist voor a(n)ios die de zorg willen verduurzamen. De tips worden gegeven op drie niveaus, van groen, groener naar groenst.

Screenshot 2022-06-17 at 23.06.49.png
Screenshot 2022-06-17 at 23.10.26.png

Onderzoeksrapport Duurzaamheid

Een onderozkesrapport van de jaarlijkse enquête van De Geneeskundestudent 2020-2021.  De kijk van geneeskundestudenten op klimaatverandering en op verduurzaming van de zorg.

Toolkit Studenten en Duurzame Zorg

Deze toolkit is ontwikkeld door IFMSA-NL, de internationale organisatie die toekomstig zorgprofessionals verenigt voor global health, om handvatten te bieden aan studenten die willen bijdragen aan het verduurzamen van de zorg

green_paper_tablet (1).jpg
Image by Elena Mozhvilo

Green Paper

De zorg draagt substantieel bij aan de klimaatcrisis. Juist omdat gezondheid sterk afhankelijk is van de omgeving, moet óók de gezondheidszorg groener. De Green. Paper is een appel op alle partijen in de zorg om nú gezamenlijk bindende afspraken te maken voor een duurzaam zorgsysteem in Nederland.

Manifest Gezonde Aarde

Ondertekenaars van dit manifest roepen bestuurders en collega zorgprofessionals in de sector op om aandacht te schenken aan het verduurzamen van hun ziekenhuis, zorginstelling of praktijk. Daarnaast doen zij ook een oproep aan de overheid om de verduurzaming van onze samenleving een hogere prioriteit te geven.

Publicaties: Programs
bottom of page