top of page

Aflevering 6 - Hoe krijg je je collega's mee?
met De Klimaat Dokter Anne Roosendaal

🎧🎙 "Hoe krijg je je collega’s mee?"

💬 “De feiten kun je een beetje negeren, die kun je wegstoppen… Maar een verhaal, dát blijft je bij. Een verhaal gaat onder je huid zitten.”

In deze aflevering van de de Groene Zorg Podcast spreken Evelyn en Judith met Anne Roosendaal over storytelling en de kunst van het klimaatgesprek. Anne is specialist ouderengeneeskunde en oprichter van De Klimaat Dokter. Anne staat geregeld voor grote groepen mensen om hen te inspireren klimaatactie te ondernemen. En dat kan soms best lastig zijn! We kennen allemaal wel die collega die zegt dat het allemaal geen zin heeft. Hoe ga je daarmee om?

💬 “Hoe meer druk je erop legt, hoe meer mensen in de weerstand gaan. Ik zie het echt altijd als een plantje. Je moet ergens eerst de vruchtbare grond kweken voordat je er een zaadje kan planten. En als er dan een kiempje uitkomt, dan moet je er niet aan gaan lopen trekken, want dan gaat het plantje dood.”

Anne legt uit wat de 7 succesfactoren zijn van haar klimaatgesprek:


👉 Het goede moment
👉 Overtuigen op gevoel
👉Bespreken van de ambivalentie tussen gedachten en gedrag
👉Erkennen van dilemma’s
👉De kracht van open vragen
👉het Ja-moment


👇😉 en voor zevende en laatste tip… luister de podcast!

https://lnkd.in/eurbykPd

💬“Je moet het af en toe wat aandacht geven, beetje water, beetje warmte, beetje zonlicht. En dan groeit er vanzelf wel iets. 🌱 En ja, het is even wennen dat je er heel gefrustreerd naast moet blijven staan en je vooral moet inhouden er niet te hard aan te trekken.”

We sluiten de podcast af met een praktische tip van Jeanine Pothuizen, voorzitter van Stichting KlimaatGesprekken. Een aflevering voor iedereen die op zoek is naar hands-on tips voor een vruchtbaar klimaatgesprek!

bottom of page